dinsdag 14 juli 2015

Getest - Liam polo uit La Maison Victor

Hoera!!! Vandaag stond er een workshop op 't programma. We gingen weer met een aantal vriendinnen een dagje naaien bij Valerie (nvdr Valerie Boone, auteur van de Remi & Cosette boeken). Het leuke aan Valerie haar workshops is dat we gewoon ons 'goesting' doen, geen opgelegde stukken maar tonnen raad en daad bij ons gekozen patroon. Vandaag stond er een creatie voor Victor, de oudste telg, op het programma. Ik wou wel eens een hippe polo maken, na enige online research kwam ik terecht bij de Liam polo uit La Maison Victor. Handig want dat magazine had ik al in mijn kast staan ;)

Omdat Victor een ongelofelijke Mario Bros fan is kroop ik een tijdje geleden achter mijn pc om zelf een stofje te ontwerpen. Enfin, ontwerpen is een niet 't juiste woord, ik maakte gewoon een collage van allerhande figuurtjes die opduiken in de Super Mario Bros games op een paarse achtergrond, ja Victor ziet graag paars. De figuurtjes zijn redelijk klein omdat ik dus geen fan ben van Mario toestanden. Een compromis tussen moeder en zoon dus!

De stof liet in drukken bij Spoonflower, een Amerikaanse site die alles print op stof/behang/papier wat jij maar wil. Meestal wacht ik op een gratis leveren, dat maakt het wat goedkoper. Als je bij Spoonflower gaat bestellen moet je wel rekening houden met douane kosten. Dus wees slim en bestel bij Spoonflower, als ze gratis leveren, meerdere kleine orders, onder de 20 dollar. Ook zonder gratis levering raad ik kleinere orders aan ipv 1 grote. De verzendkosten zullen minder zijn dan de douanekosten die je zal moeten betalen op die grote order. Ondertussen zijn er ook een aantal andere alternatieve webshops voor particulieren uit Belgiƫ en Nederland, maar die moet ik nog eens testen.


De Liam polo dus ... op zich een leuk patroon maar wel wat prutswerk. Bij het knippen kwam ik al een eerste probleem tegen. De richting van de kraag staat verkeerd op t patroon. Het is de bedoeling dat de print recht kom te staan en niet op zijn kop zoals aangegeven op 't patroon. Opletten bij 't knippen dus! Het moeilijkste deel bij de uitvoering is het knopenpad mooi doen uitkomen onderaan, niet evident. Meestal heb je bij patronen een knopenpad dat op je voorpand ligt, hier ligt het erachter, wat wel leuk is om je print te laten uitkomen maar niet zo handig in uitvoering. Ook de werkomschrijving van het borstzakje is allesbehalve duidelijk en handig, ook vind ik de zak groot uitvallen, maar dat kan ook optisch bedrog zijn doordat die in oranje is. Ik maakte ook enkele aanpassingen aan het patroon, namelijk een korte mouw ipv een lange mouw en een gekleurd mouwboordje. Al bij al ben ik toch tevreden met het resultaat. En ja, Victor die had zelfs blij geweest met een zak met marioprint om aan te doen ;) 


1 opmerking:

  1. Mooike! En extra origineel met die stof, dat moet ik toch ook echt eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen