zondag 5 juli 2015

Getest - all you need jammies van Heidi & Finn

Ruime tijd geleden maakte ik een pyjama voor Roxanne, op de groei. De bedoeling was om een reeks te maken, voor elk kind een stuk of 4. Voorlopig bleef het bij deze ene, maar er komen er zeker nog. 

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk pyjama patroon. Deze All you need jammies van Heidi&Finn, is perfect. Je kunt naar hartenlust combineren. Ik koos voor lange broek met pijpboordjes en een bovenstuk met lange mouwen, manchetten en gefronst lijfje. De stofjes komen uit mijn persoonlijke voorraad. Groene tricot en vogeltjestricot (ik heb duidelijk iets met vogels).

Het patroon is in het Engels, maar dat vond ik geen probleem. Zolang je goed nadenkt over welke pyjama wil maken en de juiste patroondelen neemt loopt het vlot. Het is wel vaker zo bij patronen met veel keuzemogelijkheden dat je het bos door de bomen niet meer ziet. De maten vallen wat mij betreft een beetje kleiner / op maat. Ik maakte de 12 maanden voor mijn 1 jarige dochter (74 cm, 9 kg). Eigenlijk mijn enige opmerking over dit patroon is dat, door het gefronst gedeelte, het buikje niet lekker warm gehouden wordt. Geen winterpyjamamodel dus.

Ik vond het wel leuk om een beetje te spelen met de stofjes, wat vinden jullie van t resultaat? 


En ik maakte nog een pyjamaatje, eentje voor de winter.

1 opmerking:

  1. Mooie combinatie van stofkes. Ziet er ook heel comfortabel uit. Mooi gedaan, Lies!

    BeantwoordenVerwijderen