zaterdag 30 augustus 2014

getest - de Lars van Zonen09

Als het buiten regent dan denk ik aan herfstcollecties.
Van mijn naaivriendinnen hoorde ik al veel leuks over het Lars patroon van Zonen09. 
Een gewaagd project voor een onervaren naaister als ik (ervaren in prutsen, ja dat wel :p )

Dus, digitaal patroon gekocht en op zoek gegaan naar stofjes. 
Deze werden het, oranje roest ribfluweel voor buitenkant, grijze boordstof, leuke vosjes voor de voering, grijze paspel en een witte rits. (paspel en rits; Sjiekebiele) 


Tot zover het easy werk ;) Tijd om het patroon te printen, te knippen, te plakken, over te tekenen, stof te knippen en handleiding te lezen. Mijn minst favoriet onderdeel van het naaigebeuren ... (Nota voor mezelf; koop de volgende keer het papieren patroon ipv het digitale patroon, 't zal me veel werk besparen! )
Zoals altijd heeft zonen09 gezorgd voor een uitgebreide handleiding. Eigenlijk is het een best haalbaar project, ook voor iemand met weinig naaiervaring zolang je maar voldoende naaiinzicht hebt.
De velcro heb ik vervangen door kamsnaps die in de sluitband weg zitten. Eigenlijk heb ik het niet zo voor velcro's, of liever, hebben mijn kousen het niet zo voor velcro's. s Morgens aan de schoolpoort geven de jongens me nog snel een knuffel, met hun jas half open en keer op keer heb ik ladders in mijn fleurige kousen en daar kan mijn ochtendhumeur niet tegen ;) dus geen velcro meer hier! 

Voor de rest zat hij snel in elkaar, ik vergat alleen om de sluitbanden te sluiten dus moest dat nadien nog doen en da's prutswerk, geloof me! 

Qua maatgeving; ik maakte de 8 jaar in een standaard breedte, korte versie. Ik vind hem klein vallen, Victor draagt normaal 7/8 jaar maar zal dit jasje niet met een dikke trui kunnen dragen. Vooral rond zijn buik zal het dan te klein zijn en Victor is nochtans geen 'dikken', best dat ik dan toch niet de smalle versie maakte. DUS beter te groot maken als je twijfelt, ze vallen klein. (gelukkig loopt er hier nog een kleinere versie rond om dit jasje dan wel met trui te dragen ;) )

Het resultaat: 4 opmerkingen: