vrijdag 6 mei 2016

Oh my ... een eerste communie

Ik herinner me de dag gelijk gisteren, mijn eerst geborene, het moment van moeder worden. En hier staan we dan, een goede 7 jaar later doet mijn kleine baby (enfin klein is hij al lang niet meer) zijn 1e communie. Wat vliegt de tijd!

De communicant kreeg geen zelfgemaakte outfit. Waarom niet? Eerlijk? Omdat ik het gewoon niet aandurfde, ja echt. Maar niet getreurd, de andere kids liepen minder in de schijnwerpers en die krijgen wel selfmade aangemeten. En ikzelf trok ook een selfmade rok aan. Voor wie er iets aan heeft, Victor is gekleed is Anne Kurris (hemd), Simple Kids (blazer), Ralph Lauren (bermuda), condor (kousen) en superstar adidassen.Voor de kleine zus ging ik aan de slag met een zelfgemaakt patroon in een fantastische Lotte Martens stof. Het werd het A lijn kleedje met kraagje waarover ik al vroeger blogde in de Bromelia Print. Daarboven een gebreid jasje (met dank aan mijn mama), abricotkleurige kniekousen (Collegien) en wondermooie Pepe laarsjes. Met de stofresten naaide ik nog snel (en dat mag je letterlijk nemen) een outfit voor poppemie en een tuttendoek, zo houden we madam hopelijk wat bezig tijdens de mis. (nvdr opdracht mislukt ;) )

 
De broer, die het wat lastig heeft met de toebedeelde 2e plek (mijn broer krijgt cadeau's en ik niet, mijn broer mag al lezen en schrijven en ik niet, mijn broer is al jarig geweest en ik niet, ... jaja je kent het wel waarschijnlijk he) kreeg een leuke Morley trui aan in zijn favoriete kleur oranje. Daaronder een selfmade theo in een geometrisch stofje met oranje en turkooise. De short is er eentje van Brian en Nephew.

 

Voor mezelf veranderde ik een paar keer van kledingkeuze, maar uiteindelijk kwam ik bij een kokerrok uit, muntkleurig bloesje en een roze blazer. De rok is selfmade in een speciaal stofje dat ik vond op mondepot. Toen het aankwam wist ik niet of het goed ging komen, het is een soort van geweven stof. Toen ik alles klaarhing en op zoek ging achter mijn gouden handtasje was die opeens spoorloos geworden, na een halve dag te verspillen aan een hopeloze zoektocht besloot ik dan maar om zelf nog snel een an tasje in elkaar te steken. Lang leve de grote stoffenberg die wel een passend stofje in de kast verborg.
Naast een zelfgemaakte outfit kunnen eigen ontworpen bedankingskaarten en bedankingen niet ontbreken natuurlijk. Pinterest biedt een zee aan inspiratie, waarvoor dank.
Foto's lieten we nemen door een bevriend fotograaf, ik had voordien me gedacht al vastgepind op een confettifoto, maar toch namen we nog wat andere foto's, je raadt al wat het uiteindelijk toch werd? De confettifoto ja. Ocharme de fotograaf, heel haar studio onder de confetti. Uiteindelijk leverde ze een twintig tal geslaagde foto's waarvan wij er de beste 10 kozen, die 10 foto's  werden voorzien van naam en datum en werden dan op polaroid formaat geprint (die tevens ook dienst doen als uitdeelkaartjes voor de klasgenoten) en voorzien van een selfmade houten staander (dank u Mister S. )  Een lightbox en een selfmade omslagen doos maakten het geheel af.
Aanschouw het resultaat.

Oja en de man, die kreeg niets selfmade, de zoektocht op zich was al moeilijk genoeg ;)

Het is niet evident om ons 5 tal als 1 geheel te kleden, maar ik deed toch mijn best om kleuren wat te doen 'blenden', aan jullie om het oordeel te vellen. We genoten alvast van een prachtige zonnige dag.  En nu kunnen we beginnen plannen aan de volgende communie, ja zoon nummer 2 is volgend jaar al aan de beurt ;)

4 opmerkingen:

 1. Mooi hoor!! En je mag gerust jezelf ook wat meer in de kijker zetten,dat mooie stofje van je rok is nauwelijks zichtbaar en Tis zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ja, maar ik heb eigenlijk geen foto waar het beter opstaat ;)

   Verwijderen
 2. Allemaal mooie zaken die je gemaakt heb. De kleuren vind ik mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, al was de communicant niet in zelfgemaakte kleren, je hebt de rest toch wel heel mooi aangekleed met selfmade kledij. Knap hoor... En gefeliciteerd met je eerste communicant.

  BeantwoordenVerwijderen