woensdag 24 februari 2016

Als 't in mijn kop zit ....

Misschien kennen jullie het niet, of misschien niet, maar als ik ergens mijn gedachten op gezet heb dat kan ik dat moeilijk uit mijn hoofd krijgen. Ik had mijn zinnen gezet op een breed shortje voor Roxanne met een bijpassend t-shirtje, geen gewoon t-shirtje maar een specialere versie.
Onlangs verscheen op de sociale media het fantastisch mooi Donata topje van Morley, na heen en weer gemail met zowat alle winkels die Morley verkopen en Morley zelf bleek dat er geen enkele Belgische winkel hiervan een 2 jaar ingedaan had, wat een teleurstelling! Als ik het echt wou moest ik naar Frankrijk bollen maar da's me nu net toch iets te gek. Nu ja, het enige alternatief was hun modelletje gebruiken als inspiratie voor een eigen ontwerpje.

Voor het topje gebruikte ik de reglanversie van het Billie patroon van Zonen09. De raglanmouwtjes verving ik door volantmouwtjes. Bij een volgende versie ga ik de mouwen nog wat extra doen rimpelen.

Het shortje werd een herwerkte versie van het ninabroekrokpatroon, gewoon makkelijk zonder gulp of rits maar met een elastische tailleband. En een behoorlijk stuk korter.

Oordeel zelf over het resultaat ...  Oja mijn 20 maand oude dochter kent het zinnetje 'Sta nu eens stil voor een foto' niet vandaar de eigenaardige foto's :)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten