zondag 16 augustus 2015

1 exclusief stofje = 2 schattige rokjes

Nog niet zo lang geleden won ik hier een fantastisch mooi stofje. Het stuk stof dat ik kreeg was de overschot van een teststof van de Melkbrigade waar An reeds een fantastisch mooi rimpelrokje in maakte (zie blog). Nogmaals bedankt voor dit leuke stofje!

Ik haalde het stofje uit de omslag en ja ... plotse verliefdheid overviel me. Mijne kleine meid zou er zeker mee gaan stralen! Patronen werden bekeken, welk patroon zou het worden? Ik wou iets dat niet te veel stof nam, dus geen plooirokje of cirkelrok, maar eerder een a-lijntje waar de tekening goed op zou uitkomen. Na enig zoekwerk kwam ik bij de swing rok uit van compagnie M. Deze zou het worden! Voor de contraststof dook ik even in mijn stoffenkast, de dennengroene katoen zou het worden (nog een reden om veel effen katoen te hebben, dan heb je altijd de ideale contraststof in je kast liggen :) )

Het rokje dat ik maakte was helaas te klein, gelukkig had ik nog stof genoeg over voor een 2e, groter, model.  Zo kunnen er voortaan 2 meisjes stralen in dit exclusief stofje.

Nu, omdat beelden meer zeggen dan woorden, een reeks foto's
 

Stof: exclusief stofje by de Melkbrigade - niet verkrijgbaar
souspull: Fred & Ginger
Koussjes: Collegien
Schoentjes: Eli