donderdag 3 september 2015

1 is geen ...

Onder het mom 1 is geen maakte ik 2 wintermanteltjes voor de kleinste uk.

Het eerst jasje (de rood/blauwe) is de Maelle van Iene Miene. Een kort manteltje dat iets wijder uitloopt. De buitenstof is de nieuwe jacquardstof van Froy & Dind. Een wolachtige structuur maar met een goeie stretch in, ideaal om kleine armpjes makkelijk in de mouwen te krijgen. De voering en onderkant kraagdeel is een zachte teddy borg, de mouwtjes werden in rekbare voering gemaakt. De knoopjes zijn stofknopen. Gezien ik geen goede knopenfunctie op mijn oude naaimachine heb en mijn wederhelft niet graag met knopen staat te klungelen, heb ik aan de binnenzijde opnaaibare drukknoopjes voorzien, de knoopjes zijn dus enkel ter versiering.Het ander jasje (petrol /oranje) is de Jackie van Iene Miene. Een langer manteltje met een A-lijn figuur. Tussen de panden werd een oranje paspellintje gestikt, dat maakt het geheel wat sportiever.
Op de voorzijde zijn 3 opzichtige met oranje katoen bekleede stofknopen voorzien. De buitenstof haalde ik 2 zomers geleden ergens op een buitenlandse webshop, geen idee waar. De binnenstof is een petrol kleurige sweaterstof die ik met de zachte kant als goede kant gebruikte, zo lijkt het wel alsof ze een sweater zal aanhebben.

2 verschillende jasjes, 2 patronen, 1 ontwerper. De handleidingen zijn zeer uitgebreid, wat de kans op falen zo goed als nihil maakt. Goede patronen, haalbaar voor elke hobbynaaister. Kortom een aanrader om je dochter een unieke jas te bezorgen.

Aanfoto's volgen hopelijk deze winter, als mijn meisje genoeg gegroeid is want nu zwemt ze letterlijk nog in beide jasjes :)