donderdag 31 december 2015

Getest - Jane Dress van Shwin design

Ik was al een tijdje op zoek naar een patroon van een jurkje dat wijd uitloopt, met een kraagje. Dit jaar hebben we een communicant in t gezin en een tijdje geleden kreeg ik een visioen met mijn kleinste meisje in een wijd uitlopend jurkje, kniekousen en bloemenlaarsjes. Maar daarover later meer. Nu, het patroon waarover deze blog gaat is de Jane dress van Shwin Designs

Het patroon voorziet geen rits op de rug maar gezien ik dit kleedje in 'double gauze' maak is een rugopening toch noodzakelijk. Maar misschien dat ik het de volgende keer gewoon met een knoopje maak, da s net iets handiger vermoed ik.  In mijn stoffenkast ligt al een hele tijd een lapje van Nani Iro te wachten op het juiste projectje. Dit zou het project worden!

De handleiding is gemakkelijk te volgen, een eenvoudig jurkje om te maken. Alleen vind ik de kraag nogal breed vallen, misschien dat ik daar nog eens moet naar kijken. De maten vallen ruim, ik maakte de 80/86 voor mijn 18 maand oude dochter en ze zwemt er nog behoorlijk in, ook al korte ik het kleedje zo'n 4 cm in. Naar mijn gevoel moeten dergelijke losse kleedjes pittig kort vallen, maar da's een heel andere discussie.

Hieronder enkele foto's van t resultaat. Zal deze zomer zeker vaak gedragen worden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten