zondag 4 oktober 2015

Getest - Mollie jurk

Deze zomer stond er in La Maison victor (editie 4/2015) een kleedje, een babykleedje! Ja echt, onvoorstelbaar ... Geruime tijd was ik hopeloos op zoek naar kleedjes voor mijn dochter die niet babyachtig waren maar echte kledingstukken. Kruippakjes zijn schattig, da's waar, maar ik heb liever echte kleertjes voor mijn prinsesje.

Dus, het Mollie jurkje, is een jurkje met lange mouwen en schattige rimpeltjes op de buik. Ruimvallend zondanig dat kleine meisjes er makkelijk in kunnen kruipen, rollen, en uiteindelijk ook (weg)lopen. De beschrijving is weer duidelijk zoals we gewoon zijn van La Maison Victor. Ik heb alleen een beetje geprutst met het lintje op de borst en de rimpeltjes goed te krijgen. Het kleedje is niet gevoerd en gewoon afgewerkt met een biaislintje dat je uit je stof knipt. Ze omschrijven het als een zomerjurkje, maar met de juiste stof en eventueel een rolkraagje eronder, kan het volgens mij in elk seizoen. Hier werd het een herfst/winterversie. De stof kocht ik een tijdje geleden op etsy. Voor wie ook 'instant in love' is op dit stofje, het heet 'Friends of the forest' by Nutex.

De wollen cardigan die ze op de foto's draagt is er eentje van oma's hand. Een miniversie van de Bernadette, de breihype op dit moment. De wol is antracietgrijs, fluffy en warm. Wol en patroon haalde ik bij 'betaalbare wol'. Het patroon start maar in een 2 jaar maar we verkleinden het patroon een beetje tot een 86. De volgende cardigan is al in bestelling ;)

PS. meter Karen, je weet nu al wat Roxanne aan zal hebben op de doop van jouw Daantje :)


kousenbroekje: Glitter marine by Collegien (gevonden bij Adhemar Brugge)

1 opmerking: