zondag 10 juli 2016

Eindelijk werd de knoop doorgehakt ...

Al een kleine eeuwigheid droomde ik snachts van een nieuwe supersonische naaimachine. Eerst werd mijn budget steeds maar weer gedwarsboomd door een nieuwe wasmachine, overwachte rekeningen, ... enfin, je kent het wel. 

Nu er eindelijk bijna voldoende budget was voor dé machine begon ik ongelofelijk te twijfelen over wat ik ging aankopen. Een auto is makkelijker aan te kopen als het aan mij ligt (daar interesseren mij alleen kleur, model en of hij groot genoeg is voor iedereen en alles er makkelijk in te krijgen), maar een naaimachine ... 

Daarom maakte ik een lijstje op van wat ik zeker wou, kwestie van de mogelijke machines wat terug te brengen. Ik wou graag veel toeters en bellen, veel steken, alfabet, draadknipfunctie, naaien zonder voet, naald op en neer met een druk op de knop, automatisch afhechten. Daarnaast leek een kniehevel en een onderdraadsensor wel leuk, borduren moest hij niet kunnen. (ook al lijkt dat super leuk maar onbetaalbaar ;) ) 

Met mijn lijstje schuimde ik het net af, al snel kwam ik terecht bij een Pfaff 4.2, en een husqvarna Opal Q690. Beiden fantastische machines, maar ik wou ze toch eens in t echt gaan bekijken. Helaas geen Husqvarna verdeler in de buurt dus dan maar naar Pfaff. Helaas had ik zo'n hoge verwachtingen, misschien te hoog, maar die werden toch niet helemaal ingevuld. De pfaff machines zijn zonder meer fantastische machines maar voor zo'n bedrag had ik toch nog net dat extra verwacht. De verkoopster liet me kennis maken met de Janome Skyline S5. Zowat alles wat ik wou zat op die machine, de prijs was een pak lager en hij was ongelofelijk stil, een belangrijk punt voor Mister S. Gezien mijn budget nog niet helemaal volledig was ging ik enkel informeren, eigenlijk om te weten hoeveel ik nu exact moest sparen dus. Tot mijn grote vreugde zei Mister S. tegen die verkoopster, ja da's goed, we gaan die machine meedoen naar huis. Een zeer laat moedertjesdagcadeu, een laat verjaardagscadeau,  een vroeg sintcadeau (ah ja, ik geloof in de sint als het moet hoor) en een zeer vroeg kerstcadeau. Oja, er zat ook een pluspakket bij met extra voetjes, een naaitafel en een beautycase ;) die ik aan een prikje kreeg van de sympathieke verkoopster. 

Voortaan kan ik mezelf dus een Janome madam noemen, en nog beter, mijn 5 weken vakantie zijn net gestart en mijn kleerkast is zeer leeg, binnenkort gaan we een weekje naar Frankrijk, tijd om mezelf een vakantieoutfit te naaien! 

Binnenkort spam ik jullie dus met de nieuwste creaties op een fantastische machine gemaakt! 

2 opmerkingen: