zondag 8 maart 2015

Getest: de Maëlle mantel by Iene Miene

De lente is in het land, dat vraagt om een lente / zomerjasje. Het Maelle manteltje van Iene Miene stond al lang op mijn lijstje.
Munt is absoluut mijn favoriet kleur deze zomer, normaal ben ik niet zo pastel aangelegd maar voor munt maak ik een uitzondering.
Ik koos voor een muntkleurige piqué en als voering nam ik een stevige meerkleurige tricot. Beiden komen uit mijn favoriete webwinkel, Klijntje.be. De stofknopen haalde ik bij vermilijoen

Patroon printen, bijknippen, plakken, overtekenen, uitknippen, ... het moet gebeuren maar blij dat dat voorbij was (lang leve A0 prints denk ik dan maar).

Tot mijn grote ergernis schrijft het patroon altijd meer stof voor dan nodig, de stoffenwinkels vinden dat waarschijnlijk een plus punt maar ik niet, ik haat het dat ik 30 cm stof over heb over de volledige stofbreedte, te weinig om iets anders te maken, te veel om zomaar in de vuilbak te gooien. Bij deze pleit ik dus voor een accurate stofindicatie bij patronen :)

Nu, stof geknipt en naaien maar. Eigenlijk een zeer vlot manteltje om te maken en zo'n leuk model.
Wij zijn fan! Tijdens het naaien niet op onduidelijkheden gestoten, een haalbaar project voor elke naaister!

Voor de kenners, ik maakte een fout bij t knippen waardoor het beleg aan de binnenkant niet doorloopt tot beneden, maar mij stoort het niet ;) Dichterlijke vrijheid! 

Het resultaat ... laat de zomer maar komen! (al zal het eerder voor t najaar zijn gezien de maat ;) )4 opmerkingen: