zaterdag 11 november 2017

All I want for Christmas is everything - het verlanglijstje van een hobbynaaister

Bijna half november... bij ons jaarlijks het moment om naampjes te trekken en te ontdekken voor wie ik een cadeautje mag geven voor onder de kerstboom. Dus ook het moment om verlanglijstjes te maken als inspiratiebron voor mijn geheime schenker. 

Ik moet het toegeven, ik vind het niet zo evident om een leuk lijstje te maken met spullen die ik graag wil, want ik kan moeilijk aan verleidingen weerstaan en geef mezelf al eens een cadeautje in de loop van het jaar ;). Ik deed dit jaar de moeite om sinds deze zomer alles te noteren wat ik graag wil krijgen en dat bij te houden (en nog niet te kopen). 

Weet je ook niet goed wat te krijgen of te geven? Hieronder kan je alvast wat inspiratie opdoen. 


1. Een leuk borduurschaartje is altijd een goed cadeauidee. Je hebt ze in alle vormen en kleuren en in alle prijsklassen. Te koop bij iedere naaispeciaalzaak, (online) stoffenwinkels en grote warenhuizen. Leuk als extra'tje of als kleine verrassing. 


2. Stoffen, stoffen en nog eens stoffen. Ken je de smaak van de ontvanger? Ga dan zelf eens snuisteren in een stoffenzaak en koop wat leuks voor de gelukkige. Met wat geluk maakt de naaister er wel wat leuks in voor jou of je kroost. Ben je niet zeker van de smaak? Koop dan geen te specifieke dingen, koop desnoods een klein lapje en voeg er een cadeaubon bij. Zo krijgt ze een leuk stofje en de  vrijheid om te gaan shoppen in haar smaakstijl. Geen idee wat ze leuk vindt? Waag je dan niet aan stoffen kopen maar geef een cadeaubon van een stoffenwinkel in de buurt (of webshop met ruime collectie) met iets leuks erbij. Dat kan een klosje garen zijn, een doosje kopspelden of een leuke naaiapplicatie. Een cadeaubon is nu eenmaal leuker geven als er wat tastbaars bijzit. 


3. Elke naaister heeft nood aan naailectuur. Hier moet je natuurlijk wel al redelijk op de hoogte zijn van de boekenkast van de creatieveling anders loop je veel kans dat het boek al in de kast staat. Met recente patronen en boeken heb je het minst kans op dubbels maar probeer toch eens in de boekenkast te snuisteren of de partner mee in je complot te betrekken. Ben je de vrager? Noteer dan boeken altijd met de correcte titel op je lijstje, gebruik geen afkortingen, en noteer de auteur en ISBN nummer mee op je verlanglijstje, zo loop je niet de kans het verkeerde boek te krijgen. Ook papieren patronen zijn een leuk cadeau op het lijstje. Daarnaast kan je ook een abonnement op een naaimagazine vragen of geven. 

Enkele boeken, patronen en abonnemententips ... 
- Het nieuwe  en 3e stof voor durf het zelvers boek. Annick en Griet slaagden er weer in om een reeks leuke haalbare patronen in een uitnodigend boek te bundelen. 
- Zonen 09 maken erg leuke patronen voor jongens. Bij mij staat het nieuwe Rocco patroon hoog op mijn verlanglijstje, het patroon komt pas begin december uit, dus veel kans dat de ontvanger dit nog niet in zijn kast staan heeft. 
- De Feliz jurk van Straight Grain is zo'n patroon met een wauw factor. Talloze mogelijkheden en opties. Straight Grain zorgt voor een goede volgbare werkwijze, haalbaar voor elke naaister. Wij zijn alvast fan. 
- Compagnie M is dan weer een veelzijdig patronenmerk met leuke jurken, truien en jasjes. Ben je ook, of is de krijger ook, een breier? Dan is het nieuwe Quokka patroon zeker iets voor onder de boom (enkel digitaal te koop, maar in een leuk mapje met enkele bollen wol zeker een aanrader). Snuister eens rond in de ontelbare leuke patronen voor groot en klein. 
- Een abonnement op La Maison Victor (kinderen, dames, heren en breien) of de Knippie (kindermode) is ook altijd erg leuk. Als er om de zoveel maanden een boekje in de bus valt zal de gelukkige zeker eens aan jou denken. 

4. Nieuw op de markt en ongelofelijk 'hot' op de sociale media zijn de zeefdrukramen van Bobbinhood. Ben je iemand die graag een nieuwe uitdaging aangaat zet dan een basisset op je lijstje. Ook voor gevers is dit iets leuks, maar vraag toch even na bij de partner of ze al aan zeefdrukken op textiel doet, maar zelfs al zou je dit per ongeluk geven aan iemand die al een set heeft, hier kan je gewoon nooit te veel van hebben! (ik hoop hier binnenkort mijn eerste creaties te kunnen showen) 
5. Universele naaiaccessoires zoals een garendoos, spoelendoos, knopendoos, lintmeter, kleermakerslineaal, kopspelden e.d. kan elke naaister gebruiken. Deze kun je in iedere naaiwinkel vinden en altijd een leuke aanvulling op een cadeaubon of voucher. Koop een aantal accessoires en verpak ze in een mooi cadeaumandje, je zult het origineelste cadeau hebben en de naaister zal zo blij zijn. Meer moet dat toch niet zijn, he? Veel plezier met het maken van je lijstje of het zoeken naar een origineel cadeautje. 

groeten
Lies 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten