donderdag 21 juli 2016

Dikke billen zoeken short

Iedereen met uit de kluiten gewassen billen en kuiten kent het probleem, vind maar eens een short waar je ietwat mooi mee staat. in de zomer draag ik meestal rokjes maar op vakantie (en in t pretpark) zijn die niet zo handig vind ik. Dringend tijd dus om shorts te maken.

Ik had al langer het idee om de Scarlet short (LMV 4/2015) te maken, maar ja, als er niet wat druk achter zit dan komt dat er bij mij niet van.


Ik maakte 2 versies. De eerste versie is in een geweven stof. Stof die ik kocht voor een feestjurk, maar dus zijn einddoel vond in een short, met een touch of gold ;) 

Het patroon ging vlotjes maar in de tailleband had ik telkens een stuk te kort. De eerste keer dacht ik dat ik iets misgedaan had, dus knipte ik de 2e identiek, maar terug kwam ik een stuk te kort. Ofwel doe ik dus iets echt verkeerd ofwel zit er toch een foutje in t patroon (als ik ook een 3e maak, zal ik het weten te zeggen ;) ) Bij de short maakte ik de Star Top (LMV 3/2016). Mijn tip voor dat patroon, knip het halsbandje en de lintje in het voorpaneel niet af op de aangegeven lengte maar knip ze pas na de eerste pasbeurt. Het patroon geeft maar 1 maat voor de bandjes maar ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen dat het nogal raar zou zijn mochten die bandjes bij een 34 en bij een 46 dezelfde lengte moeten zijn, bij mijn 46 waren ze dus opmerkelijk te kort. Een leuk patroon maar minder flaterend dan ik gedacht had. Enfin, oordel zelf maar. 
De 2e versie werd er eentje in inktblauwe stretchjeans (zalig om te dragen!) met een bijpassende Leila Top (LMV 4/2015). Deze set is absoluut mijn favoriet. Zalig bloesje (en ja ook hier wachtte ik met de linten inkorten tot na de eerste pasbeurt). Een snel klaar projectje voor een frisse zomerse look.


5 opmerkingen:

 1. Het tweede topje is inderdaad flatterender, maar ik ben wel fan van beide setjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook meer fan vd tweede set. Het eerste topje mss nog wat innemen in de taille? Is een zalig broekje hé. Hier kwam ik geen stof te kort in de taille

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof, ik heb ook zulke billen, dus moet het patroontje eens gaan opzoeken. Ik vind beide setjes heel leuk trouwens ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof, ik heb ook zulke billen, dus moet het patroontje eens gaan opzoeken. Ik vind beide setjes heel leuk trouwens ��

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat 2de setje is inderdaad het mooiste, ik ga het patroon van de short ook eens uitproberen

  BeantwoordenVerwijderen