zondag 16 november 2014

klaar voor de winter

Op een of andere warme zomerdag kreeg ik het idee om zelf een warme winterjas te maken voor Maxim. Na een hele speurtocht op t internet naar een geschikte stof kwam ik bij fabric.com uit op een streelzachte cuddle. Samen met een schapewolletje (gekocht bij koekepeertje) zou dat de warme jas uit mijn hoofd moeten worden. Een patroon vinden was zo goed als onmogelijk dus kocht ik een patroon van een langere regenjas. Met wat aanpassingen, extra zakken en knopen kreeg ik wat ik in gedachten had. Het werd een lange tocht met veel denkwerk, maar ik ben alvast blij met t resultaat. En nu, lieve weergoden, zet de airco maar aan en laat het deze winter maar lekker veel vriezen! 


zaterdag 8 november 2014

Getest - de Cisse van Zonen09

Zonen09 heeft er een nieuw patroon bij, de Cisse.
Een rechte broek met assymetrische accenten waarmee je alle kanten uit kan. Het patroon bestaat trouwens in een smalle en een standaard versie.
Voor deze versie koos ik ervoor om hem symetrisch te maken, ik heb het niet zo voor assymetrie, maar da's persoonlijk natuurlijk.

Voor mijn jongste zoon, met smalle poep, kwam ik na het uitmeten uit op een 4 in omtrek. De beenlengte zelf keek ik na op het patroon, een 4 zou veel te kort komen dus verlengde ik de 4 tot aan de kniplijn van de 6 jaar. Het grote voordeel van zelf naaien is dat je alles perfect op maat kunt maken natuurlijk.

Qua stoffenkeuze ging ik voor nostalgisch bosgroen ribfluweel, met van die brede ribbels, wat me deed denken aan mijn grootvader zijn winterbroeken destijds. De accenten kwamen in oranje. Onder aan de zoom oranje paspel, aan de zakken oranje en bosgroene paspel en een kleurrijk katoentje in groen en oranje.

Het patroon gaat vlotjes, is echt niet moeilijk. Dus proberen maar is de boodschap!

Het resultaat:

stofjes; 
groene ribfluweel: klijntje